Girls in STEM - Höstlovsveckan på Fenomenmagasinet

Höstlovsveckan på Fenomenmagasinet

 
Bästa medlemmar, vilken vecka vi har haft!
 
Först och främst vill vi i styrelsen säga ett stort TACK till alla härliga STEM-intresserade som vi har haft äran att spendera det här höstlovet med på Fenomenmagasinet i Linköping. Sedan vill vi hälsa alla nya medlemmar som gått med i vår förening under veckan hjärligt välkomna till Girls in STEM, så kul att ha med er! Även väldigt kul att se våra gamla medlemmar på besök!
 
Sedan i måndags har styrelsen i Girls in STEM befunnit sig på Fenomenmagasinet och handlett olika experiment i ett alldeles eget experimentlabb. Experimenten har framförallt riktat in sig på kemi och färger, vilket var väldigt uppskattat! I labbet fanns även en robot, kugghjulspussel och såklart - Benjamin med sin fina tröja. 
 
Resultaten till experimenten blev riktigt snygga, och teorierna bakom var väldigt intressanta. Här kommer massor av härliga bilder på vad vi tillsammans har sysslat med under veckan. 
 
 
Vi pysslade med gelfiltrering och separerade färgen grön. 
 
 
 Kromatografin var en hit!
 
Vi undersökte olika färgers löslighet i experimentet "Vad gillar vad?"
 
Ännu en gång - TACK för den här veckan! Nu taggar vi upp inför Flygvapenmuseet. Glöm inte att anmäla dig så att du säkrar din plats. 
 
/Styrelsen i Girls in STEM