Girls in STEM - Flygvapenmuseet

Flygvapenmuseet

Hej bästa medlemmar!
 
Styrelsen skulle vilja tacka för gårdagen som blev en succé. Det var jätteroligt att träffa er alla och ett stort tack till Flygvapenmuseet och speciellt Karin, Veronika och Julia som gjorde detta möjligt! Vi är oerhört tacksamma!
 
Här nedan finner ni bilder från aktiviteten.
 
 
Vi började med att få en guidad tur av Karin! Hon pratade om olika millitärflygplan genom historien och förklarade tekniken bakom deras utseenden. Riktigt intressant! Det fanns mycket att lära, även för styrelsen.
 
 
Sedan gick vi vidare till pysselrummet och skulle bygga med Little Bits. Ni som inte är säkra på vad det är borde googla det! Det är en väldigt rolig aktivitet som passar alla åldrar! Med hjälp av olika delar så bygger man olika uppfinningar och som bilderna visar fanns det mycket material att välja mellan - en riktig guldgruva!
 
 
Två tjejer kom med ursnygga tröjor och gjorde coola uppfinningar som lät och snurrade - allt samtidigt med!
 
 
Saga trycker på en knapp så att det rosa hjärtat börjar snurra. En lampa kunde ändra färg vilket vi alla enades om skulle vara snyggt att ha på "Stad i ljus" i Linköping.
 
 
En uppfinning för den som är lat: tryck på din hand för att tända lampan! Coolt! En sådan skulle man vilja ha.
 
 
När vi släckte ner såg lamporna ännu coolare ut. Med hjälp av sugrör över lamporna såg de nästan ut som lasersvärd från Star Wars!
 
 
Styrelsen försökte själva på att uppfinna, med hjälp av lego fanns det en tanke om en uppfinning som skulle sättas igång med hjälp av ljus. Väldigt roligt!
 
Ännu en gång: tack ni som kom igår och tack Flygvapenmuseet för att vi fick ha så roligt med er!
Nu är det bara att längta tills nästa gång vi gör något roligt tillsammans, så länge kan ni hålla utkik på vår facebook och här på hemsidan.
 
Med vänliga hälsningar
Girls in STEM