Girls in STEM - Om oss

Om oss

Kontakta oss: info@girlsinstem.se

 

Vilka är vi?

 

Föreningen grundades i slutet av 2016 av fyra tjejer: Eleonora Svanberg, Gabriella Rehme, Ella Scheer och Amanda Axelsson. Vi går det sista året på gymnasiets naturvetenskapliga program, och vi har alla ett stort intresse för naturvetenskap.

 

Girls in STEM är en dotterförening till Unga Forskare, som är en svensk ungdomsorganisation med unga naturvetenskapsintresserade som målgrupp.

 


 

Vem får vara medlem?

 

Alla mellan 6 - 25 år är välkomna att bli medlemmar, men föreningen riktar sig främst till unga tjejer, då vi vill minska det vi upplever som en underrepresentation av tjejer inom naturvetenskapliga områden. Killar får alltså också bli medlemmar samt andra könsidentiteter.

 

Alla som följer dessa kriterier får vara medlemmar! Alltså behöver du ej ha förkunskaper inom något område - vi är ju här för att lära oss!

 

 

Blir du medlem i G.I.S blir du automatiskt medlem i Unga Forskare.

 


 

Vad är vår grundtanke?

 

Vår vision med föreningen är att främja intresset för naturvetenskap hos unga tjejer. Girls in STEM ska fungera som en plattform för att våga ta plats och kunna utveckla sitt intresse. Vi ska öppna dörrar till okända och intressanta områden och vara en plats där man kan få både nya möjligheter, erfarenheter och ny kunskap. I föreningen ska vi kunna lära oss av varandra och samarbeta eftersom det är då vi kan nå längst.

 


 

Styrelsen:

 

Från vänster: Amanda (Kassör), Ella Scheer (Justerare), Eleonora Svanberg (Ordförande) och Gabriella Rehme (Sekreterare).
 
 
FAQ:

 

Q: Vad står "STEM" för?

A: S står för "Science" dvs "naturvetenskap", T står för "Technology" dvs "teknik", E står för "Engineering" dvs "ingenjörskunskap" och M står för "Mathematics" dvs "matematik".

 

Q: Kan jag bli medlem fast jag är kille?

A: Självklart kan du det!

 

Q: Kostar det att bli medlem eller att följa med på aktiviteter?

A: Det är helt gratis att bli medlem, och vi siktar på att alla aktiviteter ska vara helt kostnadsfria. Om någon aktivitet kostar kommer det att röra sig om en relativt låg summa.