Girls in STEM - november 2017
Nyheter

Projekt om Hållbar utveckling

Idag var styrelsen i Girls in STEM på Tornhagsskolan i klass 5B och föreläste, samt hade en workshop om hållbar utveckling tillsammans med eleverna. Temat för dagen var "Smarta hem" och "Hemmets miljöbovar". Tillsammans med eleverna pratade vi om vad det egentligen är i våra hem som tär på miljön och slösar energi. 
 
Workshopen och projektet som klassen startade handlade om att skapa ett så hållbart hus som möjligt. Eleverna delades upp i grupper där varje grupp fick varsin lägenhetsplan. Denna plan skulle de fylla med allt som kan tänkas behövas i ett hållbart hem. Det var helt fritt att spåna idéer och komma med nya innovationer! Och wow, vilka smarta lösningar de kom på!
 
 
Några av lägenhetsplanerna:
 
 
 
 
Vi vill säga ett stort TACK till lärare och elever i klass 5B på Tornhagsskolan för att vi fick komma förbi! Bra jobbat.
 
Styrelsen i Girls in STEM
Aktiviteter

Flygvapenmuseet

Hej bästa medlemmar!
 
Styrelsen skulle vilja tacka för gårdagen som blev en succé. Det var jätteroligt att träffa er alla och ett stort tack till Flygvapenmuseet och speciellt Karin, Veronika och Julia som gjorde detta möjligt! Vi är oerhört tacksamma!
 
Här nedan finner ni bilder från aktiviteten.
 
 
Vi började med att få en guidad tur av Karin! Hon pratade om olika millitärflygplan genom historien och förklarade tekniken bakom deras utseenden. Riktigt intressant! Det fanns mycket att lära, även för styrelsen.
 
 
Sedan gick vi vidare till pysselrummet och skulle bygga med Little Bits. Ni som inte är säkra på vad det är borde googla det! Det är en väldigt rolig aktivitet som passar alla åldrar! Med hjälp av olika delar så bygger man olika uppfinningar och som bilderna visar fanns det mycket material att välja mellan - en riktig guldgruva!
 
 
Två tjejer kom med ursnygga tröjor och gjorde coola uppfinningar som lät och snurrade - allt samtidigt med!
 
 
Saga trycker på en knapp så att det rosa hjärtat börjar snurra. En lampa kunde ändra färg vilket vi alla enades om skulle vara snyggt att ha på "Stad i ljus" i Linköping.
 
 
En uppfinning för den som är lat: tryck på din hand för att tända lampan! Coolt! En sådan skulle man vilja ha.
 
 
När vi släckte ner såg lamporna ännu coolare ut. Med hjälp av sugrör över lamporna såg de nästan ut som lasersvärd från Star Wars!
 
 
Styrelsen försökte själva på att uppfinna, med hjälp av lego fanns det en tanke om en uppfinning som skulle sättas igång med hjälp av ljus. Väldigt roligt!
 
Ännu en gång: tack ni som kom igår och tack Flygvapenmuseet för att vi fick ha så roligt med er!
Nu är det bara att längta tills nästa gång vi gör något roligt tillsammans, så länge kan ni hålla utkik på vår facebook och här på hemsidan.
 
Med vänliga hälsningar
Girls in STEM
 
 
 
Nyheter

Anmälan till Flygvapenmuseet

Bästa medlemmar!
 
Det börjar dra ihop sig till vår nästa träff på Flygvapenmuseet den 15 november. Jättekul att ni har anmält er! Det går fortfarande att anmäla sig HÄR. Om man fått plats eller inte kommer att meddelas via mejl innan helgen, så håll utkik!
 
Missat vad som händer den 15 november? Se inlägg nedan för all information. 
 
Hoppas vi ses där!
 
/Styrelsen i Girls in STEM